tuinfeest, want “na 12,5 jaar past het nog steeds…”

“Na 12,5 jaar past het nog steeds… “, stond op de uitnodigingskaart die ik voor Jolijn & George (in trouwjurk- en pak van 12,5 jaar geleden inderdaad!) ontwierp; de uitnodiging voor het tuinfeest dat zij half juni voor hun 100-120 gasten wilden geven. Tien jaar geleden was ik betrokken bij de nieuwe huisstijl en de organisatie van de feestelijke opening van het nieuwe bedrijfspand van George (George In der Maur orthopedisch schoentechniek in Groenekan) en afgelopen zomer waren J&G te gast op één van de eerdere trouwpartijen die ik mocht organiseren. “Regel jij nu ook ons 12,5 jarig jubileum volgend jaar?” Heel graag natuurlijk!

Qua invulling was al snel duidelijk “graag een super DJ, lekker swingen, maar ook normaal kunnen praten, loungehoeken, originele happen en koude dranken, sfeervol”. Qua locatie was er sowieso maar één goede optie, de enorme achtertuin! Om deze optisch te verkleinen, intiemer te maken werd een, door ledlights, verlicht strak doek gespannen, wat een supergaaf wauw-effect gaf: twintig meter lengte dat steeds van kleur verwisselde! De verlichte dansvloer werd in de buitenlucht op het terras gepland (wel eens dakplatanen op de dansvloer gezien?!), de ronde witleren loungehockers, witte zitzakken en slanke ledverlichte statafels op het gazon, ertussen sfeervolle fakkels, verlichte bloompotten met enorme hortensia’s en olielampen, die in deze ruimte prachtig uitkwamen. Gelukkig stonden XL-parasols en tent in optie; het bleek hard nodig na de dreigende weersvoorspellingen!

De welkomstcocktail, prosecco met rode ‘hartjes’ van de apple blossom, viel goed in de smaak! Gasten konden zichzelf daarna voorzien van koele dranken via de biertap en zinken teilen verlicht ijs met flessen rosé en witte wijn. De  gastvrouwen en -heren van de cateraar serveerden de zalige, en zoals bedoeld zeer originele, hapjes uit.

Van een bevriend stel, woonachtig in het buitenland, kreeg ik het verzoek een “memorabel kado” te regelen. Wat een voorpret, golfballen met de trouwfoto van Jolijn & George, ingelijst en wel! Bruidspaar was verrast en momenteel slaan alle (golfende) gasten met deze ballen af, een leuke herinnering aan een leuk & geslaagd feest!

 

 

 

één van de gasten zette the day after enthousiast haar ervaringen op mail:

Lieve George, Jolijn, Iris en Teun,

Terwijl jullie doorgingen met feestvieren zijn wij, helemaal tevreden, teruggereden naar huis. Ons hoofd was vol muziek, vrolijkheid en genoten gastvrijheid. Wat hadden jullie het uitmuntend geregeld!

Op de heenweg vroegen wij ons natuurlijk af of jullie feest niet letterlijk in het water zou vallen en wij benijdden jullie niet. Aangekomen bleken jullie aan alles te hebben gedacht, verlichting bij de entree, een parkeermijnheer, Iris met de opdracht iedereen te fotograferen, het verlichte wandelpad langs de garagen (Iris “loop maar langs de hondjes”) een welkomstdrankje, verlichte tuinornamenten, een scherm om de tuin intiemer te maken, de giga-parasollen en de voortreffelijke tent. Aan alles hadden jullie gedacht. Teun vertelde “dat hij erg veel had moeten doen en het DRUK had gehad”…

Voor het eerst van ons leven zagen wij een demontabele verlichte dansvloer en dj’s die niet stuk waren te krijgen. De cateringservice verdient drie sterren, zowel voor de culinaire gerechten als voor hun vriendelijkheid. En dan al die heerlijke mensen. Ja,sorry, ik kon ze niet verstaan vanwege de de hoeveelheid geluid, maar heb dat gemis opgelost door veel te dansen.Wat ik ook zo heerlijk vond was om die jonge vrouwen onvermoeibaar te zien dansen op die hoge palen.

Jullie hartelijkheid en gastvrijheid, die jullie voor elke gast uitstraalden, was een lust om naar te kijken en zelf te ondervinden. We zijn blij dat jullie 12,5 jaar getrouwd zijn. ’t Moet wel goed zitten, anders geef je niet zo’n superfeest!

Bedankt, bedankt, bedankt.

Liefs,

van ons

P.S. De golfballetjes zijn ééééenig!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.