Zwitsers – Nederlands huwelijk nabij de Belgische Ardennen!

Nog aan het bijkomen van een fantastisch feestweekend in Chateau de la Poste nabij de Belgische Ardennen, ter gelegenheid van het eerdere huwelijk van de Zwitserse Regula met de Nederlandse Rik! In de voorliggende maanden werd het internationale gezelschap al op de hoogte gebracht via een, door Just Marie opgezette, trouwwebsite over de locatie, het programma, de reisgegevens, de carpoolservice, de nannyservice, de dresscode en alle andere benodigde informatie…, nu was het dan eindelijk zover!

De totaal circa 95 volwassenen en 30 kids kwamen in de loop van de donderdag aan, inchecken, borrelen, tijdens de heerlijke barbecue genieten van de muziek van de Nederlandse band Douce Ambiance en naborrelen natuurlijk…

Vrijdag na het royale ontbijt stond het bruidspaar in sportieve outfit klaar voor de activiteiten en konden gasten kiezen om de ‘vitaparcours’ door te worstelen met the bride, te mountainbiken met the groom (op 42 hectare fiets je dus gewoon op je eigen landgoed…) of het kasteel en omliggende terrein te verkennen met de historische tour door Laurent, de kasteelheer. Een groot succes! Op de terugweg nog even een cappuccinootje met croissantje scoren van de brunchtafel en omkleden voor de formele festiviteiten. Geweldig hoe velen gehoor gaven aan de bijzondere dresscode “Ritter und Jungfrauen”… ook de volwassenen! Het kasteelsfeertje was compleet!

Dat vroeg in die ochtend de stroom en daarmee ook het water (en dus de douche!) waren uitgevallen, kon de pret niet drukken, was hooguit erg lastig voor de keuken en mijn voorbereidingen, enorm spannend of er op tijd weer spanning zou zijn; het aangerukte noodaggregaat bracht soelaas, pffff! Geen stroom=geen diner=geen band=geen feest…. Tegen enen hadden we pas weer prik, de ceremonie startte om twee uur….

Hoewel het weer twijfelachtig was, hakten we de knoop door, de ceremonie zou, stroom of geen stroom, plaats vinden in de Japanse tuin, een idyllisch stukje park met het chateau in de achtergrond. Dat bleef spannend tot het laatste moment, maar ondanks de paar druppels die vielen hadden we daar geen spijt van, zoveel mooier en sfeervoller dan binnen….. Met de uitnodigende tonen van vriend Nick op zijn traditionele Alphorn (!), de warme woorden van vriend Roel, het gebed door zus Kathrin, de meditatieve momenten door vader Henk, opgeluisterd door een aantal gezangen door de broers en zussen van Rik en natuurlijk een herhaling van de geloften door dit prachtige bruidspaar werd een bijzonder sfeervolle ceremonie gecreëerd.

De kleine kindertjes werden ondertussen door Eva en haar nanny-crew van La NouNou rondgereden in kinderwagen of beziggehouden, voor zover ze de concentratie niet meer op konden brengen… Op naar een heerlijke middag knutselen, spelletjes, lezen, veiligheid, kidsdiner en stokpaardjes maken! Fantastisch hoe de meeste kinderen zich vervolgens door de nanny’s naar bed laten brengen en rustig gaan slapen, met een enorme batterij babyfoons paraat!

Na de toost door vader Walter en de “grote mensen” werden de Duitstalige en Nederlandstalige gasten, die elkaar natuurlijk lang niet allemaal kenden, aan elkaar voorgesteld in een ‘wer-ist-wer?’ speeddateronde. Een binnenste ring van Duitstalige gasten stelde zich voor aan de buitenste ring van Nederlandstalige gasten en vice versa: enorm leuk en geslaagd; het ijs gebroken!

Tussen de gasten zat veel muzikaal en creatief talent, zo bleek tijdens het zg. “open podium” tijdens het overheerlijke vijfgangendiner! Hilarische liedjes met zo herkenbare anekdotes, toespraken, veelvuldig gebruik van beamer, een heuse Rudi Carellshow met natuurlijk Rik als kandidaat, professioneel cabaret en prachtige muziekstukken op piano en viool, allemaal even leuk! Douce Ambiance vulde de pauzes weer sfeervol in!

Ondertussen maakte de Zwitserse band WonderWeazel zich klaar voor het feest, dat daarna in volle hevigheid losbarstte. Iedereen los op de dansvloer, met een opzwepend staaltje DJ-work door DJ Andries als dessert…..

De volgende ochtend veel kleine oogjes aan het ontbijt, maar wat hebben bruidspaar en gasten genoten (en ik dus ook!)

En dan is het helaas weer tijd om naar huis te gaan, richting Zwitserland, richting Nederland, of richting Brussel om je vliegtuig terug naar USA, Hong Kong of Zweden te pakken…

Ik ben in afwachting van de fotoreportage van Edwin van Zoemin.nl. maar verheug me nu al op de ongetwijfeld prachtige beelden. Na de preweddingshoot in februari heb ik met een prachtige selectie van de beelden een dierbaar gastenboek kunnen maken, dus dat zit nu ook wel goed! Nog even geduld, ik laat er hier asap een kleine selectie zien! Tot dan!

 

Tags: , , , , , , , , , ,

One Response to Zwitsers – Nederlands huwelijk nabij de Belgische Ardennen!

  1. Rik & Regula schreef:

    Het was geweldig! Dit grootse feest kon alleen op deze manier plaatsvinden dankzij het enthousiasme en de organisatie van Annemaria. Voorbereiden was a lot of fun, Annemaria zit vol met ideeën en houdt van aanpakken. Inderdaad maakt zij mensen blij!
    Just Marie rocks!

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.