Surprisehuwelijk schudt Wassenaar wakker!

MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-4Het zal je maar gebeuren… Je ontvangt een mailtje van een bevriend stel dat net een nieuw huis heeft, “housewarming op 28 september”. Je regelt oppas, een kado, schone jeans, je lekkerste laarzen en een warm vest, het is tenslotte een tuinfeest… Dan kort vooraf een tweede mailtje van hém, waarin hij vertelt dat hij voor háár een verrassing in petto heeft  (net 40…), “dus zorg dat je  om half 9 binnen bent, zodat je er niets van mist…” Moet je nog opschieten ook, is je achterband lek…! 😉

En daar sta je dan nietsvermoedend, biertje in de ene hand, hapje in de andere, gezellig te praten met wat vrienden, stapt er toch ineens een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in vol ornaat de sfeervol verlichte tent binnen… “Niks verrassing voor háár, verrassing voor júllie, ze gaan trouwen, NU!” WAUWWWW!

En zo startte afgelopen zaterdag de feestelijke happening in de achtertuin van Ilse & Hans, waar een kleine 100 gasten getuige waren van deze zo verrassende en informele huwelijksvoltrekking. Na een korte dress up van het bruidspaar, jurkje wit, hakken en das paars, het uitrollen van de witte loper en het klaarzetten van mijn knusse trouwbankje, de hilarische opblaasbare Blofield, zitplaatsen voor de vips ( oma van 98 included… en vief!!!) en de champagnekoelers met prachtig bloemwerk van witte rozen, kon de ceremonie beginnen. Maar niet eerder dan dat de gasten waren bijgekomen van deze big surprise, wat een leuke reacties, heeeeerlijk!

Just Marie werd 10 weken voor datum als weddingplanner/ceremoniemeester ingevlogen, toen bleek dat de feestdatum wel erg hard naderde, BABS en uitnodiging allang geregeld waren, maar nog heel veel praktische zaken waren blijven liggen. Door een ander verrassend kadootje, Ilse bleek zwanger ;-), was daar nog niet heel veel van gekomen…  “Don’t worry, regel ik. Ga maar lekker op vakantie!”

En zo werd een plan de campagne opgesteld voor de sfeervol uitgelichte tent, strakke inrichting, styling, bloemwerk, catering, live cooking, dansvloer, DJ, fotograaf et cetera. Vergeet ook de typische trouwitems niet, bellenblaasjes, gastenboek (namens getuige Dieuwke), lichtgevende stokjes en lampionnetjes bij vertrek van het bruidspaar en een dikke tros ballonnen achter de auto (ik durfde de ‘just married’-blikken echt niet aan in deze bewoonde wereld…).

Na de ceremonie onder leiding van BABS Pauline Krom, met alle kinders op de bank (top!), kregen vip’s gelegenheid te feliciteren, werden de bubbels in verlichte glazen uitgeserveerd voor de toost en openden Ilse & Hans de dansvloer op “ik ook van jou” van Guus M. Dat liep lekker vloeiend zo, geen urenlange felcitatierij, lekker genieten,  de avond vloooog voorbij! Mariel Kolmschot verzorgde een prachtige fotoreportage, Bakx & Meijer de smaakvolle hapjes met o.a.mootje tonijn, knoflookrijke scampi’s (za-lig!), kippendij op spies en wraps in slices en DJ Sander spreekt voor zich…

Wederom een avond om met een grote glimlach op terug te kijken, heerlijk dat ‘stiekeme gedoe’, knipogen, onderonsjes met dochterlief en ontzettend spannend, die onthulling! De foto’s geven natuurlijk maar een klein deel van de sfeer weer, ik zou zeggen “probeer het zelf en verzin een reden voor een surprisefeest…. 😉

 

MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-11 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-6 MKF-HR Ilse & Hans-132 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-3  MKF-HR Ilse & Hans-218 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-16 MKF-HR Ilse & Hans-233 MKF-HR Ilse & Hans-305  MKF-HR Ilse & Hans-234 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-9 MKF-HR Ilse & Hans-328 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-4 MKF-HR Ilse & Hans-420 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-15 MKF-sfeerbeeld Ilse & Hans-10 MKF-HR Ilse & Hans-429

 

photo credit by Mariel Kolmschot

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Surprisehuwelijk schudt Wassenaar wakker!

 1. Pauline Krom schreef:

  Wat had je het weer geweldig voor elkaar, Annemaria!
  Heerlijk om zo te kunnen samenwerken. Ik hoop dat we nog veel(verrassings)huwelijken samen mogen doen!

 2. Anoniem schreef:

  Wat een gaaf idee!

 3. admin schreef:

  Hoi Pauline, lijkt mij ook weer super! x annemaria

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.