Just Marie jarig, 5 jaar!

IMG_0360.JPGVijf, al jaren ‘my lucky number’. Geboren op 5-5, het 5e kind, alweer huisnummer 5 en nog een aantal privé-dingen waarmee ik je niet wil vermoeien ;-). In ieder geval zoek en zie ik altijd die 5, “dan komt het goed”. In telefoonnummers aanvragen (net zolang doorzeuren tot er een 5 in zat, anders hoefde ik m niet), het oudejaars-staatslot (hé, daar werkt t dan net weer niet natuurlijk ;-)), het getal onder de 10 (de kids weten t precies, vriendjes verliezen t altijd ;-)), liefst een nummerplaat met 5, my favorite parfum Chanel nr 5, et cetera. Zelfs ‘mijn’ grafisch ontwerpster met dezelfde tic er op gevonden… (Aag :-))

Na járen werkzaam in de evenementorganisatie, hotellerie en communicatiewereld, vele huwelijken in de rol van ceremoniemeester voorbereid en doorgebracht, ons eigen trouwweekend in de Ardennen (megaklus!) en de nodige inspiratie door Ester van HappYes, besloot ik voorjaar 2010 om voor mezelf te beginnen. Aangezien 5-5 een nationale feestdag (en mijn verjaardag) was, heb ik echt nog 3 weken afgewacht en ben op 25-5 naar de Kamer van Koophandel gestapt, “datum met een 5, dan komt t goed”. Ook de bedrijfsnaam moest een 5 bevatten. Lijstjes vol heb ik bedacht en gecontroleerd op beschikbare URL’s. Teveel bestond al, dekte de lading onvoldoende of voelde niet goed. Toch maar geen 5 dan? Eerst was het nog even ‘Marry & More” (dat was ‘not me’, maar ik moest op dat moment wel wat), tot mijn oog kort na daarna ergens op ‘Just Married’ viel, maar ik in de snelheid ‘Just Marie’ las… GAAF, Marie, mijn bijnaam! KvK aangepast, URL aangepast en GO! Onwijs spannend allemaal, starten in de dip van de crisis was best een avontuur, maar het kwam goed (met die 5 erbij)!

Het ene leuke lieve bruidspaar (met mooie en bijzondere weddingwensen) na de andere bijna-veertiger en – vijftiger (op zoek naar een top georganiseerde verjaardagslunch/diner/feest) kwam op mijn pad. Happy family’s samen 100, 50-jarige huwelijkslunches en andere jubilea, business events, bedrijfsopeningen, kerst- en  nieuwjaarsborrels,  zomerfeesten voor het personeel et cetera. Lees er alles over in onderstaande blogs-ik ben bijna helemaal ‘bij’. Prachtige stylingopdrachten kreeg ik ook en tot slot enkele bijzondere afscheidsgelegenheden, moeilijk maar mooi. ‘let’s celebrate life’ is niet voor niets mijn credo…

Just Marie is Júst Marie, maar niet zonder een heel bataljon aan fantastische, inspirerende en betrouwbare locaties en leveranciers-van-topkwaliteit. Dank allemaal voor een fijne samenwerking, to be continued! Graag!

De uitdrukking ‘van een partij komt een partij’ komt regelmatig voorbij. Het is net als bij de ‘I wish’-blaasbloem, die symbool staat voor een Just Marie-feest, -partij of andere mooie opdracht. Het blazen op zich is al een feestje, de zaadjes verspreiden zich (‘spread the news’) en komen later weer op, als nieuwe opdrachten, leuk! Op mijn kantoor hangt de grote ‘blaasbloem’-lamp van Ikea niet voor niets (en schat, sorry voor het gazon vol paardenbloemen, zo leuk met de kids ;-)).

Vorig jaar mezelf getrakteerd op een prachtig nieuwe huisstijl (inclusief transportfiets met Just Marie-krat), dit jaar zal de nieuwe website worden gelanceerd, heb ik zojuist mijn eerste stagiaire ‘achter de rug’ (try out maar zéker voor herhaling vatbaar) en heb ik een serie workshops ‘handlettering op krijtbord’ in de markt gezet. Wie weet wat de toekomst brengt, maar vandaag…

Vandaag, 25-5-15, Just Marie 5 jaar! Op naar 5 volgende mooie jaren met nog meer mooie weddings, feesten & andere mooie en bijzondere opdrachten. Ik verheug me er nu al op, ophangen die slingers!
“let’s celebrate life”…!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.