Just Marie blogt over winter weddings in nieuwsbrief Kasteel de Haar en Koetshuis de Haar

Nieuwsbrief Kasteel de Haar & Koetshuis de Haar | blog by Just Marie | februari 2017

Een schraal zonnetje schijnt over de weilanden, de takken van de bomen zijn wit door de rijp, de schapen staan gezellig bij elkaar langs de bevroren sloot, als het even meezit ligt er sneeuw en binnen is het warm, extra warm; winter weddings zijn zó bijzonder!

Hoewel de meeste bruidsparen kiezen voor het voorjaar of de zomer, in de hoop op mooi zonnig weer, is er ook zeker wat te zeggen voor een ‘anders dan anders’ bruiloft in de donkere maanden van het jaar. Want juist dat donkere maakt het romantisch, sprookjesachtig, gezellig en zo knus!

Volop plezier van de brandende kaarsen (die kunnen de hele dag wel aan!), stel je de stoere manden vol hout en dennenappels voor, het knapperende haardvuur, fakkels langs de oprijlaan, fijne sfeerverlichting (de verlichte bomen!), prachtige kleden en kussens, schapenvachten en rendiervellen, alles in stoer wit, grijs en donkere aardetinten, mooie warme stoffen en materialen voor bruidsjurk en trouwpak, dampende chocolade met slagroom of geurende glühwein met schijfjes sinaasappel en anijs uit de heksenketel, marshmallows boven het kampvuur and don’t forget the mistletoe… I love it!

En jullie fotograaf ook! Het licht in de winter is zeer geschikt voor de prachtige sfeerplaatjes, minder hard dan in de zomer en mócht het zonnetje schijnen, dan heb je een fijne schaduwval door de lage stand van de zon.

Bijkomend voordeel is ook de betere beschikbaarheid van diverse mooie winterse locaties en leveranciers die vaak lagere tarieven hanteren of leuke packages aanbieden, het is tenslotte laagseizoen in weddingworld…

Bij mooi weer bestaat de kans dat de gasten verspreid in groepjes over het grote gazon of terras voor de feestlocatie zijn uitgewaaierd en de mooi gedecoreerde zaal of tent leeg blijft… Bij minder mooi weer weet je zeker dat je ze (bijna) allemaal bij elkaar houdt en dat is toch wat je het allerliefste wilt op deze dag, iedereen dichtbij?

Nog een fijn voordeel is de huwelijksreis. Het is nu extra genieten op een warme-ver-weg- bestemming en de tarieven zijn zeer interessant. Maar zijn jullie echte skifanaten, dan geniet je een paar dagen later samen na in een wonderlijke witte wereld in de bergen… Stook maar op die hottub!

Niet voor niets zeggen steeds meer bruidsparen JA tegen & tijdens hun wonderful winter wedding…

Voor de blog op de website en nieuwsbrief van Koetshuis de Haar en Kasteel de Haar, klik hier!

 

  

  

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.