Chrissen Snertborrel, familiereünie in winterse sferen

Elke anderhalf tot twee jaar komt de familie Christiaans, voornamelijk woonachtig in de regio Haarlem, bij elkaar voor een familiereünie. Onder het genot van een hapje en een drankje, een barbecue of buffet worden herinneringen opgehaald, mooie verhalen verteld, zelfs businesscards uitgewisseld, kilometers over het strand afgelegd, klein grut bewonderd en is men verbaasd over zoveel nageslacht…. (80!) Regelmatig vinden deze happenings in voor- of najaar in één van de strandtenten op het strand van Bloemendaal plaats, wat wil je, daar is iedereen zo’n beetje opgegroeid! Dit keer echter ging de reis naar Zeist.

De uitnodiging voor editie 2012 deed al spannende dingen vermoeden: “uitnodiging, want het hout moet nodig op”… en “trek je snowboots, schaatstrui en bontmuts uit de kast, want de sneeuw is in aantocht!” Wie kon in december vermoeden dat er, in deze veel te warme winter, toch nog een winterse borrel met sneeuw en ijs zou gaan plaatsvinden?? De dresscode werd dan ook gretig opgevolgd!

De achtertuin van één van de nichten was door Just Marie tot een compleet winters tafereel gestyled, compleet met grote manden vol met haardhout, heksenketels glühwein en warme chocolademelk (rum en slagroom erbij, mmmm), strobalen, grote, warme rendierhuiden over de witte chesterfieldbanken (gaaf, opblaasbaar!), knetterende vuurkorven, overal warme plaids, loungemuziek in de achtergrond en natuurlijk een tafel vol heerlijkheden. Alle ingrediënten voor een relaxte middag samen, “gewoon lekker thuis, onder ons”…

Een stevige boswandeling was voorzien, maar niemand had kunnen bedenken dat de vijver van het Molenbosch bevroren was, de Elfstedentocht was immers nabij!!! Op deze privébaan werd door diverse tantes, oom, neven en nichten en inmiddels achterkleinkinderen naar hartenlust geschaatst, echt geweldig leuk, “dat maken we nooit meer mee zo”!

Zoveel activiteit maakt hongerig… Geen probleem, bij thuiskomst hing de erwtensoep te dampen boven het open vuur, de roggebrood met spek paraat en broodjes hotdogs voor de kinderen, altijd goed! Just Marie zorgt voor de leuke details, iedereen at zijn snert uit een eigen pannetje!

Wat een gezellige en relaxte middag, wat een onverwacht leuk tafereel! Kijk zelf maar…

 

        

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.