kids included?

“Nodigen we de kinderen van onze gasten  wel of niet uit”? Wel of niet, wel of niet, wel of niet…? Ik maak deze overpeinzingen vaak mee. Voor allebei is iets te zeggen, helemaal afhankelijk van eventueel eigen kinderen van het bruidspaar, de leeftijdscategorie van de kinderen (maar die is meestal van 0-16 dus ja, dat maakt het alleen nog maar moeilijker….), de locatiecapaciteit- en mogelijkheden en ook je budget natuurlijk…

Wat ‘kids included’ betreft, kunnen we alle kanten op, Just Marie heeft daar fantastische ideeen over, met als doel ‘een heerlijke en relaxte dag voor de betreffende ouders, geen overlast voor andere gasten (die deze fase inmiddels ontgroeid of er nog aan zullen beginnen of niet) zijn en bovenal natuurlijk een onvergetelijke dag voor de kids zelf!’ Want reken maar dat het indruk maakt zo een trouwpartij bij die kleintjes….

Wat dat betreft hebben we al van alles meegemaakt.. 200 volwassenen en 200 kinderen tijdens een boomgaardhuwelijk? Een heuse circustent werd opgeslagen (dus kids hadden hun eigen ‘place to be’), compleet met workshopjes, clowns, knutselactiviteiten en een kidskitchen, waar de kinderen zelf hun pannenkoek, smoothie, fruitsalade en andere heerlijkheden mochten bereiden onder toeziend oog van de chef!

Of een groep van 15-20 kinderen tijdens het huwelijksweekend een sjiek kasteel, hoe houd je die bezig (op een kasteel met gracht!) en hoe moet dat dan met het slapen? Geen nood? Just Marie schakelde professionele nannyservice in die de kinderen overdag bezig hield, de aanwezigheid tijdens de ceremonie begeleidde, alle maaltijden regelde en met alle kinderen de avond en de nacht in het ‘Adelaarsnest’ (een groot appartement in het kasteel) doorbracht, zeer geslaagd! Leuk was ook de aparte ‘kastelenuitnodiging’ voor de kinderen!

In ieder geval houdt Just Marie altijd rekening met de aanwezigheid van kinderen; knutselspullen, leesboekjes, een XL vier-op-een-rij en andere XL spelen en natuurlijk……….. de limonadefontein!!! Je zou die oogjes eens moeten zien als the kids hun bekertjes vullen, heeeeeerlijk! Dus kinderen op de bruiloft aanwezig? Neem het gerust in overweging!