Just Marie ‘ in concert’, bruidspaar 50 jaar getrouwd!

IMG_4207 - versie 2Gaaf zeg, 50 jaar getrouwd ! Afgelopen zondag vierde bruidspaar Visman dit jubileum met een wel heel bijzonder programma op een wel heel bijzondere locatie…

Decor voor deze gelegenheid was de monumentale villa uit 1902 van dochterlief en haar man, aan het Wilhelminapark te Zeist; een prachtige locatie voor deze intieme gelegenheid! Sinds vorig jaar staat de vleugel van haar ouders, een bijzonder familiestuk, in de woonkamer in Zeist. Na het succesvolle klassieke concert in het kader van een Wilhelminapark-wijkinitiatief eerder dit jaar, was de keuze voor de invulling van het jubileum snel gemaakt. “Wij genieten graag met onze gasten van een klassiek kamerconcert, met aansluitend bubbels en een heerlijke lunch”. De ‘bruid’, organisator pur sang, kunstzinnig, creatief en enorm actief in de paardenwereld (zie www.ritavisman.nl) had het hele idee al klaarliggen, “nu de uitvoering nog en de zorgeloze begeleiding op de dag zelf”. Mijn doel was duidelijk “regelen, ontzorgen & verwennen”!

Wederom werd ‘onze’ contactpersoon van het Conservatorium Utrecht benaderd en door hem dit  muzikale & klassieke duo aangeboden. Dit keer musici uit Rusland. Die in Utrecht hun masterclass volgden en afrondden. Die het eerste deel van de middag prachtig invulden met hun romantische  spel op vleugel en viool. Die voor kippenvel zorgden. Echt bijzonder, ik ben zelf niet met klassieke muziek opgegroeid (alhoewel we af en toe wel naar Carré gingen voor het Zwanenmeer en dergelijke ;-), ik heb geen idee hoe het werkt en wat wat is, maar tja…, prachtig…!

Op de laatste klanken en een daverend applaus (en dus geen toegift ;-)) werden de glazen prosecco uitgeserveerd voor een toost op het bruidspaar, ging het meubilair aan de kant en kon even later de luxe lunchbuffet worden geopend. In de prachtige  “Saartje”-keuken van het huis bedienden de gasten zich van heerlijke gerechtjes; van pompoensoepje tot glaasje met komkommerlinten, gamba’s & mango, van Capresespiesjes tot sandwiches met geitenkaas met gegrilde groene asperges en zo nog meer… Verrukkelijk allemaal! Over het dessert maar niet te spreken…

De nanny’s bekommerden zich ondertussen over het kleine grut, zodat de ouders ongestoord genoten van concert, drankje & hapje, een goed gesprek met familieleden… De enorme zak met kastanjes voor de hertjes stond klaar, helaas helaas, het bleeeeef regenen deze dag! Heel gezellig juist dan om binnen te zijn met elkaar, muziek te luisten, de open haard aan en overal kaarsen, maar niet ideaal om je zonder regenlaarsjes buiten te wagen… Dus bleven we binnen, ik heb ze niet gehoord….

Weer een bijzonder event…

 

 

IMG_1497 IMG_4187 - versie 2 IMG_4185 - versie 2 IMG_4197 - versie 2 IMG_1363 IMG_4207 - versie 2 IMG_1387IMG_4217 - versie 2 IMG_1348 IMG_4219 - versie 2 IMG_4222 - versie 2 viool-you_stood_out IMG_4229 - versie 2 IMG_4230 - versie 2

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.