wedding in the woods @ Beauforthuis Zeist, boshuwelijk by Just Marie

IMG_5708Trouwen in het bos, het is he-le-maal hot! Want hoe heerlijk om elkaar onder een dak van loof, midden in de natuur, back to basics, met je blote voeten in het gras, mos of vers gevallen herfstblad (oké dan, slippertje of sneakertje ook goed), met fluitende vogeltjes, ‘zingende’ krekels en de geur van hars het JA-woord te geven? Zeist en omstreken barst van de bossen, maar je kunt niet overal zomaar neerstrijken met je gezelschap… En de hele catering uitrollen… En sanitaire voorzieningen treffen… En erop gokken dat het droog blijft… Just Marie heeft een aantal pareltjes in deze omgeving ‘ontdekt’ (want woont in deze contreien, dus kent het als haar broekzak, hoe handig!) en eentje daarvan is het bos achter het Beauforthuis bij Zeist/Austerlitz. Een fantastische open plek in het bos dus, met voldoende parkeerplaats, met voldoende sanitair, met een prima basis aan meubilair (tuurlijk, anders kan altijd!), met catering (maar ook met ruimte voor eigen inbreng) en, niet geheel onbelangrijk, met een prachtige uitwijkmogelijkheid bij slecht weer! Het kerkje met de prachtige raampartijen!

Bruidspaar L&R had dit goed bekeken! Want……hun ceremonie met aansluitend de taart en toost zou hier gaan plaats vinden! En half september mag je verwachten dat je naar buiten kunt… Dat leek echt even spannend, maar tijdens de opbouw van de styling voor deze ‘wedding in the woods’ werd het steeds lichter en steeds warmer, “dit gaat goed komen vanmiddag, joehoe”!

Met de ‘colors of the woods’ in mijn achterhoofd aan de slag! Een grote achterbak vol materialen in bruintinten, groen, grijs en hout. De houten trouwprieel van Just Marie werd weer opgebouwd en met taupekleurig bloemenkant, bruine trouwbank (hippe opblaasbare chesterfield, leuk contrast!) en romantische accenten gedecoreerd. En zo werd ook de rest van de ‘boszaal’ ceremonieproof gemaakt, met oude houten donkerbruine caféstoelen, de juten loper, de tekentafel, de vintage decoratie daaromheen, de veldbloemen met speelse grassen (hier geeeeeen rozen of gerbera’s natuurlijk!), een warme plaid voor moeders, bellenblaasjes voor de juniors, de borden met ‘so true quotes’ aan de bomen en de taartentafel met 2 enorme taarten met eetbare bloemen, alles in stijl!

Al met al een geweldige middag in het bos! Een beautiful bruidspaar, in hun eigen retro oldtimer, rondrennende kindjes met vlinderdasjes, de nieuwe pup met strik, gasten die er helemaal zin in hadden, ontspannen bruidspersoneel, de leuke live muziek, bloementaart, de prosecco die rijkelijk vloeide (imported by Just Marie, de lekkerste DOCG van heel Italië, vinden wij…), een bruidegom met zangtalent (!), een lief gedicht van een lieve vriendin, super!

Ondertussen waren de voorbereidingen voor het diner op een heel andere locatie met een heel andere uitstraling in volle gang….. Bij Menno Kroon thuis… Lees daar meer over in mijn tweede blog over dit supertrouwweekend…!

IMG_5660 IMG_5711 IMG_5645 IMG_5724 IMG_5672

IMG_5621 IMG_5677 IMG_5630 IMG_5743IMG_5754

IMG_5694 IMG_5701 IMG_5708 IMG_5755 IMG_5615

IMG_5628 IMG_5637 IMG_5706 IMG_5613 IMG_5673

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to wedding in the woods @ Beauforthuis Zeist, boshuwelijk by Just Marie

 1. Lotte en Reinier schreef:

  Wat is trouwen toch GAAF. We hadden er helemaal zin in, maar dat het zo leuk zou zijn….dat kan je van te voren niet bedenken.
  En wat heerlijk om op een gegeven moment tegen Annemaria van Just Marie te kunnen zeggen ‘we laten nu alles los en we gaan genieten’. Annemaria heeft het TOP gedaan, alles tot in de puntjes verzorgd. We konden met alle vertrouwen alles ook echt loslaten en daardoor ook volop genieten.
  Veel dank!
  Liefs van Lotte en Reinier.

 2. Wij trouwen op 4 juli 2015. Graag mogelijkheden voor 40 – 200 gasten.
  Met Vr. Gr. Jeannette en Joop

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.