Just Marie @ ‘Utregse Meidenloop 2012’

Zo, de eerste kilometers weer in de benen! Met de Utregse Meidenloop 2012 het hardlopen maar weer eens opgepakt (en het ‘Helen Dowling Instituut‘ * gesteund)! Voorheen liep ik twee keer in de week 10 kilometer, in training voor de één of andere loop, Nike Ladies Run, CPC Den Haag, Royal Ten Den Haag et cetera. Met de geweldige start van Just Marie en de té leuke weddings & events die ik mocht gaan organiseren kwam de klad er in, “geen tijd”, “moet nog een draaiboek maken”, “zoek nog een eyecather”, “heb een partij”, allemaal prachtige smoezen, “geen puf” kwam daar ook nog bij… Onzin natuurlijk, want niets beter dan regelmatig even te bewegen, te ontspannen, een gezonde adrenalineboost te hebben, je hoofd even leeg te maken… En daarbij komt ook nog dat onderweg de leukste creatieve ideeën ontstaan, juist omdat ik even ergens anders mee bezig ben, winwin-situatie dus!

Nu dus ‘rustig’ aan gestart, ingeschreven voor de 5 kilometer met een paar andere dames ‘uit de wijk’. Ideaal deze run zo dicht bij huis! Nu konden we de startnummers (met Just Marie erop natuurlijk!) vroeg ophalen, onszelf nog even kietelen met een hippere loopoutfit bij www.hiphardlopen.nl (“ja schat, dat looprokje loopt echt beter!”), weer naar huis voor bruine boterhammen Nutella. Om vervolgens, gewapend met gelletje, energydrink en my personal time/km-registratie ‘Runkeeper’ keihard de bus te missen!!! Voordat wij überhaupt een keer aan de “start” verschenen, stonden loopmaatje Mascha (ja, de bruid van het verrassingshuwelijk in 2010 – waar een huwelijk al niet toe kan leiden!!!) en ik al stijf van de adrenaline! Manlief, zijn karretje hoofdschuddend in de AH achterlatend, gesommeerd om ons naar het Domplein te chaufferen, Just Marie, just in time!

We hebben ons door de 4.500 andere (pink) runners heengewurmd, goede plek vlak vooraan de start bemachtigd, my favorite omdat je dan al redelijk snel ‘vrij’ loopt, en GO! Helaas ben ik onderweg mijn Just Marie-startnummer en dus ook mijn chip verloren, dus is mijn officiële tijd, “de laatste van het peleton”, want je zult wel geregistreerd worden als ‘not arrived’? Gelukkig had ik Mascha nog, links, rechts, voor, achter. Haar tijd is mijn tijd, thanks buddy! 26.01 min/5km, niet slecht!

Onderweg (zoals ik al zei ontstaan dan de beste ideeën) kwam het superplan om volgend jaar met een “Just Marie”-team te lopen, allemaal in hippe Just Marie-outfit met een blowup van mijn visitekaartje (met allerlei inspirerende termen) achterop! Ik zie het al helemaal voor me, al die dames die, 10km lang rennend en kijkend naar mijn visitekaartje (achterop hun voorganger), ongetwijfeld net als ik onderweg allerlei nieuwe inspiratie opdoen… “hé leuk, een weddingplanner, ook ceremoniemeester…,  zo wil ik ook wel trouwen, of 40 worden, of 50…, zomaar een feest, of een tuinfeest, trouwen op een kasteel…, zal ík het huwelijksaanzoek anders maar doen, dan gebeurt het tenminste ooit nog…, lekker zorgeloos voorbereiden…, natuurlijk, ze doet ook styling, voor weddings, events en huizen… leuk zeg…, ook ff onthouden voor dat business event…, straks even die website bekijken…, ha de finish…”

Nog een jaar om te trainen, dat moet wel lukken, toch dames? Steunen we gelijk weer een goed doel*! Utrecht, here we come……

 

* Het Helen Dowling Instituut helpt mensen met kanker én hun naasten om de ziekte emotioneel te verwerken. Kanker is in Nederland volksziekte nummer 1. Veel mensen met kanker hebben het emotioneel zo zwaar dat ze professionele begeleiding nodig hebben. Zij kunnen terecht bij het Helen Dowling Instituut. Elk jaar neemt het aantal mensen dat kanker krijgt toe. Dus ook het aantal mensen dat extra steun nodig heeft. Het Helen Dowling Instituut kan haar werk alleen uitvoeren met financiële steun van derden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen met kanker en hun naasten de juiste hulp op het juiste moment krijgen en dat de kwaliteit van hun leven verbetert. Het Helen Dowling Instituut werkt nauw samen met andere organisaties zoals ziekenhuizen, Integrale Kankercentra en KWF Kankerbestrijding.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Just Marie @ ‘Utregse Meidenloop 2012’

  1. Anoniem schreef:

    We dit it! En ik zeg JA voor volgend jaar!!

  2. hester schreef:

    Was een gezellige run! En een mooi feestje erna. Goede motivatie om door te gaan.. op naar de 10?

  3. jenne schreef:

    kijk…en daar gaan de rokjes…en hard dat je d’r van gaat lopen he ;). Zou zeggen GAAN voor die 10! Ff trainen en je bent d’r klaar voor, uiteraard in rokje/jurkje! Je bent toch een vrouw…..

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.