21-diner, la dolce vita-styling by Just Marie

IMG_1734Afgelopen weekend een mooi voorbeeld van hoe leuk en handig het is als je voor een bepaald thema kiest bij je feest of diner en je deze tot in de kleinste details kunt doorvoeren. Lauren, net 21 geworden, gaf haar 21-diner bij Lokaal Victoria Zeist en koos voor een avond die ‘la dolce vita’ zou uitstralen…

Ik krijg dan, met in mijn achterhoofd de film ‘la dolce vita’ van Fellini, visioenen van … … het luxe Italiaanse leven, grote zonnebrillen, voluit lachende en geanimeerd pratende schoonheden, strakke pakken, heiige vergezichten met de strak opgestelde cypressen, lange tafels met linnen tot op de grond, royaal ingedekt, heel veel kaarslicht, rijkelijk gedecoreerd, bloemen in zachte tinten alsof er een filter overheen ligt, poederroze, goud en zwart… Blijkbaar had Lauren dat idee ook, haar mooie uitnodiging van weken ervoor (die ik toen nog niet gezien had) matchte helemaal met het sfeervolle plaatje dat ik in mijn hoofd had voor de avond zelf!

“Oke, helder, we kunnen aan de slag!” Naast de sfeervolle aankleding van de 12 meter lange tafel met linnen, xl kandelaren, plateaus met laag kaarslicht en bloemwerk in roze (al dagen ervoor stonden de poederroze ranonkels en theerozen hiet ‘uit’ te komen-perfect timing!) mocht the personal touch niet ontbreken natuurlijk!

Van de originele filmposter van Fellini liet ik een variant met ‘Lauren in de hoofdrol’ maken (starring …) en met een aantal van deze en van de originele filmposters werd één van de wanden gedecoreerd. De menukaarten, met natuurlijk een paar mooie foto’s van de 21-er, pasten perfect in het sfeerplaatje (zo ook de inhoud-5 gangen Italiaanse heerlijkheden met bijpassende wijnen, mmm).

Het zwarte lint met daarop gedrukt  ‘Lauren & la dolce vita’ kwam prima van pas bij het inbinden van de rozemarijn voor op ieders linnen servet en kwam, gecombineerd met diverse varianten oudroze lint, subtiel terug in de kandelaren, windlichten ed. Ook de linten, met stoere gestempelde naamlabels aan de rugleuningen van de klassieke gouden stoeltjes, zorgden voor een leuk effect. Net als de zwevende bloemen boven de lange tafel.

Met alleen al het kaarslicht aan was de tafel al heeeeeel prachtig, maar met de ledspots in roze afgesteld werd pas het échte grote WOOOW-effect bereikt, écht supergaaf! Kijk mee! Ciao!

IMG_1786 IMG_9795 IMG_9796

IMG_9806 IMG_9809 IMG_9815

IMG_9817 IMG_9827 IMG_9831 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.